M
"

Ενδιαφέρομαι

Fun Dives - Shipwreck Form

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!


Fun Dives

Ναυάγια
Σπήλαια
Ύφαλοι

Eurobulker X Shipwreck

Ένα από τα μεγαλύτερα επισκέψιμα ναυάγια της χώρας, βρίσκεται στο Λευκαντί, μια ανάσα μόλις από την Αθήνα.
Το Eurobulker X
Την 1η Σεπτεμβρίου 2000 ολοκληρώνοντας τη φόρτωση 32.031 τόνων τσιμέντου από τα ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ στις 8:30 το πρωί ξεκίνησε με προορισμό την Αίγυπτο. Λίγο μετά και συγκεκριμένα στις 10:20 το πλοίο κόπηκε στα δύο μετά από λάθος φόρτωση, ανοικτά από το Λευκαντί Ευβοίας.
Κατά τη διάρκεια του ναυαγίου ένας Ουκρανός έχασε τη ζωή του ενώ άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν. 
Το Eurobulker X είναι μήκους 196 μέτρων και έχει βυθιστεί σε όρθια θέση στα 36μ με το κατάρτι να εξέχει από την επιφάνεια.
Στις 2 καταδύσεις μας θα επισκεφτούμε την γέφυρα, το μεγάλο κρακ, το πρώτο αμπάρι, την κουζίνα, το σαλόνι των ναυτών, τους διάδρομους και την σκάλα που οδηγούσε στα δωμάτια, το μπάνιο και την αποθήκη φιαλών.

Περιλαμβάνει: 2 καταδύσεις, μεταφορά με σκάφος, συνοδεία εκπαιδευτή, καταδυτική ασφάλεια DAN, φιάλες και βάρη.

Κόστος συμμετοχής: 80€
Πλήρες σετ εξοπλισμού: 15€
Απαραίτητη πιστοποίηση: Open Water Diver
Απαραίτητη πιστοποίηση για διείσδυση: Wreck Diver Specialty

Ναυάγιο Κασσάνδρα

Το πλοίο «Κασσάνδρα» είχε αποπλεύσει την 27η Φεβρουαρίου 1973 από το λιμένα του Βόλου με φορτίο 580 τόνους τσιμέντου με προορισμό την Πάτμο, Κάλυμνο και Κω. Το βράδυ της επόμενης ο καπετάνιος άφησε τον έλεγχο του πλοίου στον βοηθό του για να δειπνήσει. Όταν επέστρεψε μισή ώρα αργότερα, αντιλήφθηκε ότι η πορεία που τηρούσε ήταν λανθασμένη και κατευθύνονταν σε βραχονησίδα. Έστρεψε αμέσως το πηδάλιο, όμως ήταν πολύ αργά και το σκάφος προσάραξε στον πετρώδη βυθό κοντά στη νησίδα Aκιό ή Πατουράδα στο νότιο Ευβοϊκό. Το πλοίο στην αρχή ήταν στεγανό, όμως άρχισε να βυθίζεται λόγω εισροής υδάτων και τελικά στις 2 Μαρτίου 1973 αφού το επταμελές πλήρωμά του το εγκατέλειψε, το πλοίο βυθίστηκε. Το ναυάγιο βρίσκεται σε όρθια θέση στο τελείωμα των βράχων του νησιού πάνω σε αμμώδη βυθό. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο ναυάγιο που συνδυάζει μικρό βάθος και καλή ορατότητα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, κάνοντας το ναυάγιο ορατό ακόμη και από την επιφάνεια.

Σήμερα το ναυάγιο αποτελεί αξιοθέατο για καταδύσεις. Στο εσωτερικό του μηχανοστασίου ο δύτης μπορεί να δει τη μηχανή του πλοίου, την αντλία και κάποια από τα όργανα του, ενώ κατά την περιήγηση του στους υπόλοιπους χώρους του δίνεται η δυνατότητα να περάσει με σχετική ασφάλεια μέσα από σκάλες και μικρούς διαδρόμους. Το ναυάγιο λειτουργώντας ως τεχνητός ύφαλος έχει συγκεντρώσει μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια ζωή, καθώς το κουφάρι έχει μετατραπεί σε αποικία θαλάσσιας χλωρίδας, κάνοντας το εξαιρετικό θέμα για φωτογραφίσεις.

Περιλαμβάνει: Εκπαιδευτή, ασφάλεια DAN, μεταφορά με σκάφος, φιάλη και βάρη.
Παρέχεται και εμπλουτισμένος αέρας σε όποιον διαθέτει την ανάλογη πιστοποίηση (+3€).

Κόστος: 50€
Πλήρες σετ εξοπλισμού: 15€
Ελάχιστη πιστοποίηση: Open Water Diver
Απαραίτητη πιστοποίηση για διείσδυση: Wreck Diver Specialty

Γερμανικό Πολεμικό

Κατάδυση στο Γερμανικό πολεμικό πλοίο με αναμνήσεις από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Βυθισμένο μεσοπέλαγα στα 36μ πλούσιο σε υποβρύχια ζωή.
Τι θα δούμε ?
Το πλοίο έχουν κάνει σπίτι τους αστακοί, και 2 μεγάλα μουγγριά. Επίσης υπάρχουν κίτρινα και μαύρα σφουγγάρια, καθώς και μια κουβέρτα από ψιλόψαρα που σκεπάζει το ναυάγιο.
Το τιμόνι παραμένει άθικτο. βάση από το πολυβόλο στο τόξο, οι μπύρες των Γερμανών και το φορτίο με τις βόμβες στο ανοικτό κατάστρωμα είναι μερικά από τα σημεία που το κάνουν μοναδικό.
Το ναυάγιο είναι ορατό από τα 20μ και η κατάδυση θα γίνει με γραμμή καθόδου.
Γι’ αυτό τον λόγο μπορούν να συμμετέχουν μόνο έμπειροι δύτες.

Περιλαμβάνει: Εκπαιδευτή, ασφάλεια DAN, μεταφορά με σκάφος, φιάλη και βάρη.
Παρέχεται και εμπλουτισμένος αέρας σε όποιον διαθέτει την ανάλογη πιστοποίηση (+3€).

Κόστος: 60€
Πλήρες σετ εξοπλισμού: 15€
Εμπειρία: 30 καταδύσεις τουλάχιστον
Απαραίτητη πιστοποίηση: Deep Diver, EANx Diver